Infra

Werkzaamheden tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid

Werkzaamheden vinden plaats van 16 december 2023 t/m 12 augustus 2024

Werkzaamheden tussen knooppunt Beekbergen en Apeldoorn-Zuid

Vanaf zaterdag 16 december 2023 tot en met maandag 12 augustus 2024 vinden werkzaamheden plaats op het traject tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Apeldoorn-Zuid. Het verkeer rijdt in beide richtingen over 6 verlegde en versmalde rijstroken aan 1 zijde van de weg. In deze periode wordt de rijbaan richting Deventer vrijgemaakt voor werkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden van Rijkswaterstaat geldt een maximumsnelheid van 90 km/h.

Advies aan weggebruikers

Weggebruikers moeten rekening houden met aangepaste snelheden en hierbij voldoende afstand houden. De politie voert hiervoor controles uit. Langs de weg zijn er aanwijzingen op de borden die bestuurders moeten volgen. Om de reistijden zo kort mogelijk te houden, is het aangeraden om de spits zo veel mogelijk te vermijden. Bestuurders moeten echter rekening houden met extra reistijd van maximaal 30 minuten. Op de app Rijkswaterstaat Verkeersinformatie is de actuele verkeersinformatie te vinden.

Hinder op de baan

De verbreding van de A1 tussen aansluiting Apeldoorn-Zuid en aansluiting Twello vindt plaats tussen 2023-2025. Tijdens deze werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met:

  • De hiermee gepaard gaande hinder.
  • Zo nodig een tijdelijke afsluiting van de op- en afritten.
  • Bij kortstondige werkzaamheden (zoals het plaatsen van wegafzettingen) een maximumsnelheid van 70 km/h. Dit gebeurt veelal ’s nachts of in het weekend waarbij er tijdelijk 1 rijstrook beschikbaar is voor het verkeer.

Vergroten capaciteit A1 Apeldoorn-Azelo

Toenemend (vracht)verkeer zorgt voor veel vertraging op de A1 Oost tussen Apeldoorn en Azelo. Dit traject is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming op deze route is belangrijk voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van de regio. Daarom werken rijk en regio samen aan het vergroten van de capaciteit van de A1 Oost. Het gedeelte tussen aansluiting Twello en knooppunt Azelo is al eerder verbreed.

Vorig bericht Glaspoort aanleg glazvezel in de gemeente Overbetuwe en Tiel
Volgend artikel Naomi - Grills B.V. huurt bedrijfscomplex van ca. 700 m² in Duiven

Nu op WijGelderland