Agri

Toekomstperspectief land- en tuinbouw Gelderland

Provincie nodigt boeren uit reactie te geven

Toekomstperspectief land- en tuinbouw Gelderland

Provincie Gelderland nodigt Gelderse agrariërs uit om kennis te nemen van en reactie te geven op het toekomstperspectief van de land- en tuinbouw in Gelderland. De provincie heeft DLV Advies gevraagd een advies op te stellen over dit toekomstperspectief. Er worden vier bijeenkomsten georganiseerd om vragen, reacties en aanvullingen op dit advies te ontvangen.

De agrarische sector is van groot belang voor de leefbaarheid van het landelijk gebied in Gelderland. De provincie wilt dat Gelderland ook in de toekomst een gezonde agrarische bedrijfstak kent met goede verdienmodellen. Ook wilt de provincie bijdragen aan de doelen die, landelijk en in EU-verband, zijn afgesproken op het vlak van water, natuur en klimaat. Dat kan alleen met een helder perspectief voor de Gelderse land- en  tuinbouw.

Vier regio-bijeenkomsten

DLV werkt op dit moment aan de ontwikkeling van het advies  en wil de voorlopige inzichten en conceptadviezen bespreken met agrariërs en vertegenwoordigers van de Gelderse land- en tuinbouw. Hiervoor worden onder andere vier regiobijeenkomsten voor Gelderse agrariërs, verdeeld over drie gebieden georganiseerd.

 • Het Rivierengebied
  Dinsdag 14 maart
  van der Valk, Tiel
 • De Achterhoek & Liemers
  Donderdag 16 maart
  DRU, Ulft
 • Veluwe en omliggende valleien
  Dinsdag 21 maart
  de Reehorst, Ede
  Donderdag 23 maart
  Orpheus, Apeldoorn

Vanaf 19.30 uur staan de deuren open. Het programma start om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur met een drankje.

Vorig bericht Start werkzaamheden aansluiting Wezep en bedrijvenpark H2O op A28
Volgend artikel De Betteld opent vestiging in Zuid-Zweden

Nu op WijGelderland