Werkzaamheden

Start werkzaamheden aansluiting Wezep en bedrijvenpark H2O op A28

Grotere verkeersveiligheid en beter leefbare woonkern

aansluiting Wezep H2O A28

Wezep,
De provincie Gelderland werkt samen met gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28. De voorbereidende werkzaamheden starten op 20 februari 2023. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 klaar.

Nieuwe aansluiting Wezep en bedrijvenpark H2O

De provincie werkt aan een nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28. Ze passen het wegennet rondom deze aansluiting aan. De kern van Wezep wordt hierdoor ontlast van vrachtverkeer, met als gevolg een grotere verkeersveiligheid, minder CO2-uitstoot door verkeer en minder geluid.

Daarnaast krijgt het bedrijventerrein H2O een betere aansluiting. Want het vrachtverkeer gaat via de nieuwe aansluiting rechtstreeks naar het bedrijventerrein en hoeft dan niet meer door het dorp. De woonkern van Wezep wordt zo leefbaarder en dit heeft een positief effect op de ontwikkeling van het bedrijventerrein H2O.

Werkzaamheden 1e fase

De 1e fase van de werkzaamheden start op 20 februari 2023. Aannemer Gebr. Van der Lee start onder andere met zandtransport en het aanbrengen van tijdelijke verlichting. Een deel van de carpoolplaats bij afslag 17 (Zuiderzeestraatweg) wordt gebruikt als aanvoerroute voor het zandtransport. De carpoolplaats blijft gedeeltelijk beschikbaar voor weggebruikers.

Nachtelijke afsluiting 27-28 februari

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden sluiten 2 verbindingswegen en de toe- en afrit parallel aan de A28 op knooppunt Hattemerbroek een nacht. Dit is nodig om veilig barriers (tijdelijke geleidingswand of vangrail) op de vluchtstrook te plaatsen. Veilig voor zowel de wegwerker als de weggebruiker. De verbindingswegen zijn afgesloten tussen 27 februari 21.00 uur en 28 februari 05.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Planning fase 1 en 2

Tijdens de 1e fase van de werkzaamheden wordt onder andere het werkterrein aan beide kanten van de A28 ingericht, vinden aansluitend heiwerkzaamheden plaats en worden diverse grondwerkzaamheden uitgevoerd. Deze fase duurt tot half juli 2023. Fase 2 begint half juli 2023 en duurt tot half oktober 2023.

Vorig bericht Nieuwe woningen Doetinchem en Nijmegen
Volgend artikel Toekomstperspectief land- en tuinbouw Gelderland

Nu op WijGelderland