Infra

Start nieuwe aansluiting Wezep/H2O op A28

Na intensief voorbereidingstraject werkzaamheden gestart

nieuwe aansluiting Wezep/H2O A28

Wezep,
Na een intensief voorbereidingstraject van 6 jaar zijn de werkzaamheden voor de nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 gestart. Dit bijzondere moment markeerde de provincie Gelderland op 6 maart 2023 tijdens een starthandeling. Eerst was er een kort vraaggesprek met een aantal bestuurders. Daarna begonnen de werkzaamheden symbolisch met een druk op de knop door onder andere gedeputeerde Helga Witjes.

Betere verkeersdoorstroming

Bij de bestaande aansluiting van Wezep op de snelweg A28 zijn problemen met de verkeersdoorstroming. De komende jaren neemt het verkeer op de toegangswegen toe. Een goede doorstroming van het verkeer is heel belangrijk.

Veiliger verkeer in woonkern Wezep

Verkeer richting het bedrijvenpark rijdt nu door het dorp. Een nieuwe, directe aansluiting op de A28 betekent dat er veel minder verkeer door Wezep zal rijden. De verkeersdrukte op de Zuiderzeestraatweg en Rondweg in Wezep neemt dan af. Op deze wegen wordt het veiliger, vooral voor fietsers. Zij komen dan minder vrachtverkeer tegen. In de woonomgeving verbetert de luchtkwaliteit, doordat er minder fijnstof van het vrachtverkeer in de lucht komt.

Bedrijvenpark H2O

De nieuwe aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O komt ter hoogte van de Voskuilerdijk. Het bedrijvenpark H2O krijgt hiermee een rechtstreekse ontsluiting op de A28. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van het bedrijvenpark. Dat ligt aan de zuidkant van de A28.

 

Vorig bericht Gelderland en Vitens ondertekenen drinkwaterconvenant
Volgend artikel Tijdelijke subsidie wolfwerende maatregelen

Nu op WijGelderland