Gezondheid

Klimmendaal volledig rookvrij

Vanaf vandaag is Klimmendaal volledig rookvrij

Klimmendaal volledig rookvrij

Foto: Klimmendaal

 
Arnhem,
Vanaf vandaag is Klimmendaal volledig rookvrij. De gebouwen van Klimmendaal zijn al enige tijd rookvrij. Vanaf 1 september 2022 mag dan ook op de terreinen van Klimmendaal niet meer worden gerookt.

Patiënten, medewerkers, bezoekers en leveranciers, niemand is uitgesloten van deze nieuwe regel die Klimmendaal volledig rookvrij maakt rondom de gebouwen. Revalidatiearts Marieke Kool nam namens de medische staf van Klimmendaal het initiatief tot dit besluit dat door de Raad van Bestuur onmiddellijk werd aangenomen. Marieke Kool: “Als revalidatiecentrum willen wij een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen door het aanbieden van medisch specialistische revalidatiezorg. Dit betekent ook dat we zorg willen dragen voor het behouden en verbeteren van de gezondheid van patiënten en medewerkers. Het faciliteren van roken hoort hier niet meer bij.”

13 locaties rookvrij

Klimmendaal revalidatiespecialisten is gevestigd op 13 locaties. Een aantal (poli)klinieken is gevestigd binnen de muren van ziekenhuizen en in scholen in de regio. De meeste locaties zijn al rookvrij, daar sluit dit beleid naadloos op aan.

Toch kan dit besluit voor patiënten in de kliniek van Klimmendaal gevolgen hebben voor het verder werken aan hun herstel. Waar een opname in een ziekenhuis vaak van korte duur is, kan de weg naar herstel soms lang duren. Dan is stoppen met roken tijdens de opname niet een tussentijdse pauze meer. De revalidatiearts van Klimmendaal bespreekt met deze patiëntengroep al tijdens de intake welke hulp nodig is om te stoppen met roken. Zo biedt Klimmendaal patiënt hulp aan om te stoppen, er zijn verschillende methodes die ingezet kunnen worden. Dit proces wordt begeleid door de arts.

Vorig bericht John Goessens wordt bestuurder van entrea lindenhout
Volgend artikel Cultuurfonds Gelderland organiseert informatiebijeenkomst over indienen aanvragen

Nu op WijGelderland