Overname

HoSt Group neemt waterstofspecialist HyGear over

Breidt portfolio uit met hernieuwbare gassen

HoSt Group neemt waterstofspecialist HyGear over

Arnhem, Enschede,
HoSt Group, met hoofdkantoor in Enschede, versterkt en breidt het portfolio van hernieuwbare gassen uit met waterstoftechnologie door de overname van HyGear, een dochteronderneming van Xebec Adsorption Inc. Het Arnhemse bedrijf levert wereldwijd kleinschalige on-site industriële waterstofsystemen. Door deze vereniging van technologieën kan HyGear de volgende groeifase versnellen en kan HoSt, als aanbieder van een volledig technologiepakket, een exclusieve, uitgebreide en concurrerende oplossing bieden voor verschillende hernieuwbare gastechnologieën.

HyGear, opgericht in 2002, is gespecialiseerd in modulaire stoom methaan reforming (SMR) technologie en elektrolyse voor waterstofopwekking in de glas-, halfgeleider-, voedsel- en drankenindustrie en in de transportsector. Met de overname in 2020 door Xebec Adsorption Inc., een wereldwijde leverancier van duurzame energieoplossingen gevestigd in Canada, zette HyGear de missie voort om een haalbaar en direct beschikbaar aanbod van groene waterstof te creëren. Met meer dan 50 projectreferenties wereldwijd creëert deze nieuwe combinatie met HoSt technologische, expertise- en innovatiesynergie. Naast HoSt krijgen de bestaande obligatiehouders belang in HyGear in de vorm van certificaten van aandelen.

Bundeling van eigen energietechnologiebronnen

Jelle Klein Teeselink, CEO van de HoSt Groep licht toe: “De combinatie van deze bedrijven leidt tot een bundeling van eigen, complementaire energietechnologiebronnen, die de decarbonisatie en energietransitie stimuleren. Het zorgt voor een fundamentele kennisbasis, versterking en een koers voor de onmisbare versnelling van de ontwikkeling en toepassing van duurzame gassen en waterstof in verschillende markten en geografieën. Het biedt ons ook een sterke voetafdruk in Azië door hun vestiging in Singapore. HoSt is enthousiast en kijkt uit naar de strategische fit die de missie van beide bedrijven versterkt.”

Duurzame energie synergie

In het licht van de technologische synergiën bestaat de kernportefeuille van HoSt uit CO2-neutrale en CO2-negatieve schone energietechnologieën voor gedecentraliseerde opwekking van hernieuwbaar gas, hernieuwbare warmte en hernieuwbare energie, en omvat verder technologie voor het afvangen van CO2 (carbon capture), een compatibele combinatie met de SMR-technologie van HyGear. Duurzaam aardgas, geproduceerd uit organisch afval door middel van anaerobe vergisting en opwerking van biogas, kan worden omgezet in hernieuwbare waterstof die waterstof oplevert met een CO2-negatieve voetafdruk. Duurzame gassen, die uitputtende fossiele brandstoffen met een hoge uitstoot vervangen, en de waterstofrevolutie bevorderen een CO2-arme economie en energiesysteem.

Vorig bericht De Betteld opent vestiging in Zuid-Zweden
Volgend artikel 200ste droogtestuw geplaatst in strijd tegen droogte

Nu op WijGelderland