Bouw

Gemeente Nijmegen wil bedrijventerrein de Grift uitbreiden met 30 hectare

Gemeente heeft Commissie gevraagd inhoud milieueffectrapport te beoordelen

doelstellingen bedrijventerrein Grift Nijmegen

Nijmegen,
Maak de doelstellingen voor de uitbreiding van bedrijventerrein de Grift concreet en vertaal deze in duidelijke randvoorwaarden. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage in haar advies over het milieueffectrapport. De gemeente Nijmegen had de Commissie gevraagd de inhoud van het rapport te beoordelen.

De gemeente Nijmegen wil het bedrijventerrein de Grift uitbreiden met 30 hectare. Deze uitbreiding biedt ruimte aan grootschalige logistiek, aangevuld met kleinere bedrijven. De aanpassing van infrastructuur rondom de Griftdijk is ook onderdeel van het uitbreidingsplan. Voordat de gemeente Nijmegen besluit over het bestemmingsplan voor de uitbreiding van de Grift zijn eerst de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.

Ambities concreet maken

Het concreet maken van veel ambities, zoals voor duurzaamheid, geluid en verkeer, is doorgeschoven naar de aanbesteding. Hierdoor zijn er onzekerheden over het project en zijn de milieugevolgen nu onvoldoende in beeld. De Commissie adviseert daarom de ambities uit te werken en aan te geven in hoeverre dit als randvoorwaarden geldt voor de ontwikkeling van het terrein.

Onderbouwing niet goed terug te vinden

De onderbouwing van eerder gemaakte keuzes is niet goed in het rapport terug te vinden, stelt de Commissie. Ook zijn er geen varianten onderzocht voor de verschillende mogelijkheden van het bedrijventerrein. Daardoor is het onduidelijk of er opties zijn met minder milieugevolgen.

De gemeente neemt het advies over. De initiatiefnemer vult het rapport aan en laat het daarna opnieuw beoordelen door de Commissie.

Vorig bericht "Handdoekje leggen aan de laadpaal: Plugz maakt er een einde aan''
Volgend artikel Plugz genomineerd voor Laadinfra Innovatie Award

Nu op WijGelderland