Evenement

Gelderse Open Horecadagen

Kijkje nemen in de keuken op 19, 20 en 21 september 2023

Gelderse Open Horecadagen

De horeca groeit, het aantal vacatures in de horeca groeit mee en de arbeidsmarkt is krap. Veel horecaondernemers in de regio hebben daarom problemen met het werven en behouden van personeel. En daardoor is de druk hoog. KHN zet zich daarom in om het imago van werken in de horeca te verbeteren en de branche weer op de kaart te zetten als branche om in te werken. Daarom organiseert KHN Gelderland, tijdens de Week van de Horeca, op 19, 20 en 21 september 2023 de eerste editie van de Gelderse Open Horecadagen. 

Tijdens de Gelderse Open Horecadagen zetten diverse Gelderse horecabedrijven hun deuren open om scholieren, studenten, herintreders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een letterlijk kijkje in de keuken te geven. Zo kunnen ze ervaren, zien, proeven en voelen hoe het is om in de horeca te werken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld meekijken in de keuken van een restaurant, of achter de bar leren hoe ze als een ware barista de perfecte cappuccino kunnen maken. Kortom: een unieke kans om kennis te maken met deze branche in de provincie.

Online kijkje in de keuken

Naast de mogelijkheid om binnen te stappen in diverse Gelderse horecazaken, is het ook een mogelijkheid om online een kijkje in de keuken nemen tijdens de Gelderse Open Horecadagen. Op verschillende social media, zoals Instagram en TikTok, laat de organisatie van de Gelderse Open Horecadagen zien hoe veelzijdig werken in de horeca is.

Samenwerking

Bij het organiseren van de Gelderse Open Horecadagen werkt KHN samen met onder andere middelbare scholen, horecaopleidingen, organisaties voor werkzoekenden en de Week van de Horeca. Door krachten te bundelen staan ze sterker en kunnen ze van deze dagen een succes maken.

Vorig bericht Nieuw: 360° tasting experience in Ede
Volgend artikel Nieuwe directeur-bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen

Nu op WijGelderland