Energietransitie

EIFFEL bundelt krachten met Connectr voor duurzame energietransitie

Zal deel uitmaken van Connectr Shared Office

EIFFEL krachten Connectr energietransitie

Arnhem,
Consultancybureau EIFFEL heeft zich aangesloten bij Connectr, een initiatief van Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Kiemt, Oost NL, HAN University of Applied Sciences en Industriepark Kleefse Waard om de energietransitie te versnellen. EIFFEL zal deel uitmaken van Connectr Shared Office, een werkomgeving waarin nieuwe ideeën worden bedacht en waarin bedrijven elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen over de energietransitie. Ook zal het consultancybureau workshops geven aan bedrijven op het gebied van procesverbetering, juridische dienstverlening en data-oplossingen.

De samenwerking tussen EIFFEL en Connectr heeft als doel de collectieve kennis op het gebied van energietransitie vergroten en nieuwe innovaties binnen de energietransitie versnellen. Het wilt zo Arnhem op de kaart zetten als de energiehoofdstad van Nederland, Europa en uiteindelijk de hele wereld.

‘Human capital’

Martin Wolfswinkel, business unit director Energie & Transitie bij EIFFEL: “We vinden het belangrijk om deel uit te maken van Connectr om bij te dragen aan versnelling van de energietransitie, kennis op te doen en te delen en om ons netwerk uit te breiden. Voor de energietransitie is ‘human capital’ nodig en die kunnen wij verzorgen. Door samen te werken met Connectr kunnen we onszelf nog steviger op de kaart zetten als partner in de energietransitie. Bovendien krijgen onze consultants de kans om met interessante bedrijven en aan uitdagende opdrachten te werken”, aldus Wolfswinkel.

Jeroen Herremans, directeur van Connectr: “De energietransitie kan alleen door samenwerking tussen bedrijven worden gerealiseerd. Een groot deel van de oplossingen is er al, maar nog niet tot demonstratie of opschaling gekomen en dat heeft vaak niet met de techniek te maken. Denk aan juridische regelgeving of het procesmatig op elkaar afstemmen richting de markt. Hiervoor is extra inzet van schaars human capital nodig. Met EIFFEL brengen we de inzet van talent en expertise dichter naar de energie-ondernemer, zodat we met zijn allen kunnen versnellen.”

Vorig bericht Provincie Gelderland investeert in meetnet stikstof op bedrijven
Volgend artikel Regio Foodvalley krijgt subsidie van € 435.000

Nu op WijGelderland