ICT

Ede stemt in met de uitrol van glasvezel in vijf dorpen

Samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en Glaspoort

Ede uitrol glasvezel dorpen

Ede,
Glaspoort gaat in vijf dorpen in de gemeente Ede glasvezel aanleggen. Daarvoor heeft de gemeente Ede met Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat om ruim 3.000 aansluitingen in de dorpen De Klomp, Ederveen, Harskamp, Otterlo en Wekerom, die vanaf begin 2023 worden aangesloten op glasvezel.

De werkzaamheden worden verricht door aannemer Allinq en zullen vanaf begin 2023 aanvangen. De woningen zullen naar verwachting medio 2024 aangesloten zijn op het snelle glasvezelnetwerk van Glaspoort. De exacte volgorde wordt nader bepaald en inwoners worden vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden.

Wethouder Arnold Versteeg: “We zijn blij met de komst van Glaspoort naar de gemeente Ede. Dit creëert voor de bewoners van de kernen van De Klomp, Ederveen, Harskamp, Otterlo en Wekerom de mogelijkheid om zelf een glasvezelnetwerk te kiezen.”

Jan-Willem Scheerder, CEO van Glaspoort: “Het aansluiten van kleine woonkernen past naadloos in de missie van Glaspoort. Zo kunnen ook de bewoners van deze vijf dorpen in de gemeente Ede straks beschikken over een kosteloze glasvezelaansluiting van Glaspoort. Op Glaspoort’s open netwerk zijn meerdere aanbieders actief, waardoor bewoners zelf een keuze kunnen maken.”

Kosteloze glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort

Het laten aansluiten van een glasvezelaansluiting in de woning is volledig kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Indien bewoners meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels meer dan 20 serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder KPN, Plinq, Youfone, Kliksafe, Solcon, i4Networks en PetitVerbindt. Een volledig overzicht is te vinden op www.glaspoort.nl/providers.

Versnelde glasvezel uitrol

Glaspoort is een joint venture van KPN en pensioenfonds ABP. Met deze joint venture wordt de glasvezelaanleg in Nederland versneld. Glaspoort gaat de komende jaren circa 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van een toekomst-vaste glasvezelkabel.

Vorig bericht HappySoaps komt met ‘Specialty Shampoo Bars’
Volgend artikel Ontwerpvergunningen ter inzage Windpark IJsselwind

Nu op WijGelderland