Infra

Weer een deel in hoogwaardig fietsroutenetwerk klaar

Routes tussen Arnhem en Zevenaar, via Westervoort en Duiven, nu nóg aantrekkelijker

deel hoogwaardig fietsroutenetwerk klaar

Arnhem, Zevenaar, Westervoort, Duiven,
Er is een verbeterde versie van het fietspad op de Oude Zevenaarseweg: een zogenoemde hoogwaardige fietsroute. Dit fietspad is onderdeel van de ‘hoogwaardige fietsroutes De Liemers en de F12’. De routes tussen Arnhem en Zevenaar, via Westervoort en Duiven, zijn nu nóg aantrekkelijker om te fietsen.

Wat is er anders?

De werkzaamheden aan de hoogwaardige fietsroute langs de Oude Zevenaarseweg zijn klaar. Het fietspad is verlegd en verbreed. Bromfietsers moeten op de rijbaan en de maximumsnelheid op de Oude Zevenaarseweg is verlaagd van 80 naar 60 km/uur. Fietsers hebben nu alle ruimte en kunnen veilig fietsen. Er is nieuwe openbare verlichting geplaatst met de bijzondere ‘schakelarmatuur’ (kenmerkende verlichting) die langs alle hoogwaardige fietsroutes in de regio staan.

Lekker doorfietsen over hoogwaardige fietsroutes

De provincie legt hoogwaardige fietsroutes aan op bestaande fietspaden, die ze slim met elkaar verbinden tot een doorlopende route. De hoogwaardige fietsroutes hebben vlak asfalt en weinig obstakels. Verder is er op deze fietsroutes zoveel mogelijk voorrang voor fietsers en weinig hinder van ander verkeer. De provincie legt deze routes aan zodat bewoners sneller de fiets pakken naar werk of de school van hun kinderen.

Vorig bericht Wilma Panneman interim-bestuurder HAGV
Volgend artikel Mannenlabel ANTOON opent Brand Store in Apeldoorn

Nu op WijGelderland