Bouw

Bouw ‘Lentelijn’ Nijmegen van start

in nieuwe woonwijk Koudenhoek in Lent komen 89 woningen en 14 appartementen

Bouw ‘Lentelijn’ van start in Lent

foto: Jongen

Nijmegen/Landgraaf,
Gistermiddag hebben wethouder Noël Vergunst en directeur Rob Haarmans van Jongen, samen met de toekomstige bewoners het startschot gegeven voor de bouw van Lentelijn. In dit project in de nieuwe woonwijk Koudenhoek in Lent komen 89 woningen en 14 appartementen. Alle woningen en appartementen zijn reeds verkocht.

Wethouder Noël Vergunst: “De voorbereiding van dit project is heel zorgvuldig geweest waardoor de woningen nu letterlijk als paddenstoelen de grond uit schieten. En dat is zeker in deze uitdagende tijd een prestatie van formaat waar we trots op kunnen zijn.”

“Het wordt hier een prachtige plek om te wonen”, aldus Rob Haarmans, directeur van Jongen. “Lentelijn krijgt een gezellige dorpse en groene opzet, geïnspireerd op Lent; van oorsprong een tuindersdorp. Het wordt goed toeven voor jong en oud. De woningen hebben een eigentijdse uitstraling met fraaie architectonische kenmerken. Het project wordt gebouwd vlak bij Hof van Holland, waar bewoners straks terecht kunnen voor winkels en tal van voorzieningen. En dat nabij de rivier én met het centrum van Nijmegen en alle faciliteiten op een steenworp afstand. We zijn er dan ook trots op om hier te bouwen aan een nieuwe woonwijk waar jong en oud straks lekker kunnen genieten”.

Van gas af

Lentelijn bestaat uit woningen in vele variaties. Van praktische levensloopbestendige woningen en vrijstaande woningen tot aan appartementen en gezellige hoek- en rijwoningen. De woningen voldoen dan ook aan de woonwensen van starter tot ervaren bewoner. Waar ze gelijk in zijn, is dat ze aangesloten worden op een warmtenetwerk waardoor ze geen gebruik meer maken van gas.

Vorig bericht Cultuurfonds Gelderland investeert in 75 projecten met ruim €190.000
Volgend artikel Grootste openluchtbioscoop Europa in Apeldoorn

Nu op WijGelderland