Horeca

Nieuw: 360° tasting experience in Ede

‘Proeven in de Mauritskazerne’ open van 19 mei t/m 14 juli

360° tasting experience Ede

Ede,
Dineren op een manier waarbij al je zintuigen geprikkeld worden, terwijl je met een 360-graden-video op reis gaat in de wereld achter de gerechten op je bord. Het kan vanaf 19 mei in Ede.

Op die dag opent ‘Proeven in de Mauritskazerne’. Een nieuwe tasting experience, zoals de makers het zelf noemen. “Luisteren, kijken, ruiken, voelen en proeven; bij ons doe je het allemaal tegelijk. Dat zorgt voor een meeslepende smaakervaring”, zegt Sjoerd Pinxteren van de Mauritskazerne.

Driegangenmenu in belevingskeuken

De tasting experience vindt plaats in de gloednieuwe belevingskeuken van de Mauritskazerne. Gasten zitten rond twee ovalen eilanden waar een chef-kok de gerechten klaarmaakt. In het driegangenmenu spelen lokale producten in de hoofdrol. Tijdens de experience ontmoet je de makers achter de gerechten op je bord via de videowall om je heen.

Verrijk je smaak, voed je kennis

Zo duik je in de wereld van vertical farming, kijk je mee op een boerderij waar ook de haantjes een goed leven leiden en leer je alles over honing van een imker. Met kleine proeverijen verken je de grenzen van je smaakpapillen, terwijl je en passant nieuwe kennis opdoet over voedsel. “We geven op deze manier een volledig nieuwe dimensie aan het traditionele avondje uit in een restaurant”, zegt Sjoerd.

Hoogstaande techniek, vuurwerk op je bord

Licht, geluid, geur en video; het is tot op de seconde afgestemd tijdens Proeven in de Mauritskazerne. Een technisch hoogstandje, maar de lat ligt net zo hoog als het gaat om wat je eet. “We gaan voor vuurwerk op je bord, met bijvoorbeeld gegaarde haan met lintpasta en huis gekweekte oesterzwam.”

Reserveer je stoel online

Proeven in de Mauritskazerne vindt iedere vrijdagavond plaats. Wees er wel snel bij, want de experience loopt tot en met 14 juli. Er is per avond plek voor 38 gasten. Gasten kunnen een stoel reserveren via deze link. Daar is ook het volledige menu te vinden. De food experience is in overleg op andere dagen ook te boeken voor bedrijven die hun medewerkers of relaties willen verrassen met een bijzondere smaakbeleving.

Vorig bericht Nieuw stadspark tussen eeuwenoude verbinding Onderlangs en Utrechtseweg: Museumpark
Volgend artikel Gelderse Open Horecadagen

Nu op WijGelderland