HR

16 projecten tegen personeelstekort in Gelderland van start

Provincie Gelderland geeft hiervoor € 2,5 miljoen

16 projecten tegen personeelstekort

De arbeidsmarkt in de provincie Gelderland wordt steeds krapper. Vanuit het Gelrepact starten de arbeidsmarktregio’s 16 projecten om werknemers bij te scholen, en zij-instromers op te leiden voor een baan in de krapteberoepen. Provincie Gelderland geeft hiervoor € 2,5 miljoen.

‘Talent beter benutten’

”In alle sectoren komen we mensen tekort. We staan voor enorme uitdagingen voor wonen, duurzame landbouw en energietransitie. Wie gaan die woningen bouwen? Wie legt de zonneparken aan? We hebben alle talent nodig om die vacatures te vullen. Dat kan alleen als we samenwerken.” Aldus Peter Kerris, Gedeputeerde.

Meer instroom in krapteberoepen

Het Gelrepact stimuleert Leven Lang Ontwikkelen en bevordert de instroom in krapteberoepen. Elke arbeidsmarkregio heeft een eigen werkwijze toegespitst op de regionale situatie. In de arbeidsmarktregio werken gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties, onderwijs en ontwikkelbedrijven samen aan het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek.

Van tuinbouw tot energietransitie

De 16 projecten zijn regionaal ingevuld. Rivierenland zet in op de tuinbouw, FoodValley op de energietransitie, Rijk van Nijmegen op de techniek en de zorg en de Achterhoek op het MKB. Stedendriehoek Noordwest Veluwe geeft stimuleringsvouchers uit voor werkgevers en werknemers en Midden-Gelderland gaat het Praktijkleren voor werkenden en werkzoekenden ondersteunen.

Investeren in persoonlijke groei

Wethouder Mark Lauriks (Arnhem) is voorzitter van de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland: “Door je als mens te blijven ontwikkelen hou je plezier in je baan. Door juist te waarderen wat werknemers in de praktijk bijleren, wordt niet een diploma uit het verleden bepalend voor je toekomst, maar de persoonlijke groei die je maakt. Zo vind je de plek die het beste bij je past.”

Subsidieregeling Covid-19

Het Gelrepact is een voortzetting van de samenwerking om werkzoekenden te helpen naar school te gaan of een baan, stage- of leerplek te krijgen tijdens Covid-19. De Arbeidsmarktregio’s ondersteunden 3.300 Gelderlanders met het versterken van hun positie op de arbeidsmarkt met steun van de provincie.

 

Vorig bericht Team EIFFEL kondigt overname Primaned Projectadvies aan
Volgend artikel Met subsidie op weg naar schoon bouwmaterieel

Nu op WijGelderland